kaikukortti kuvituskuva

Tekstin koko

Kielivalinta

Vielä ehdit ilmoittautua: Ikäihmisille hyvinvointia taiteen avulla -työpaja Kuopiossa 1.4.2022

4.3.2022

Vielä ehdit ilmoittautua Ikäihmisille hyvinvointia taiteen avulla -työpajaan! Seuraa tiedotustamme Kaikukortti.fi-sivulla, tilaisuuden alkuosa mahdollisesti striimataan!

”Kulttuuri tuo koko elämän eteen. – – Hyvinvointia on kaikenlainen asioitten ja kokemusten jakaminen ja fyysinen lähteminenkin näihin [taide- ja kulttuuri]paikkoihin.” – Arja, kokemusasiantuntija, syyskuu 2021

”Kulttuuri on aktivoivaa, lääkkeetöntä hoitoa muistisairaan aivoille, mielelle ja keholle.” – Seppo, kokemusasiantuntija, syyskuu 2021

Tule tukemaan ikäihmisten ja omaishoitajien hyvinvointia taiteen ja Kaikukortin avulla!

Tule mukaan Kuopion työpajaan 1.4.2022 klo 8.45–12. Työpajan jälkeen voit jäädä omakustannelounaalle ja verkostoitumaan. Tilaisuus pidetään Kuopion pääkirjaston kokoussalissa osoitteessa Maaherrankatu 12, 1. kerros.

Kuulemamme mukaan juuri sinun asiantuntemuksesi olisi tärkeää!

Tilaisuuden ohjelma on nyt julkaistu:

    1. Kulttuurin saavutettavuus ja moninaisuuden huomioinen: mitkä asiat vaikeuttavat ikäihmisen osallistumista kulttuuriin/ kulttuurihyvinvointipalveluihin?
    2. Miten löytää palveluiden ulkopuolella olevia ikäihmisiä taiteen ja kulttuurin pariin? Miten tuetaan ikäihmisten osallistumista?
    3. Taidetoimijoiden/taiteilijoiden mahdollisuudet tuottaa kulttuurihyvinvointipalveluja

Saavutettavuus:

Tilaisuudessa on induktiosilmukka. Tilaisuuden kieli on suomi. Tilaisuus tulkataan tarpeen mukaan kirjoitustulkkauksella, viittomakielen tulkkauksella tai suomi-muu kieli -tulkkauksella.

Pääkirjastolla liikkuminen on esteetöntä. Maaherrankadun puoleinen pääsisäänkäynti on esteetön ja parkkipaikalla on inva-autopaikkoja. Myös Museokadun puoleinen sisäänkäynti on esteetön ja kadulla on kaksi inva-autopaikkaa. Automaattiovet avautuvat painonapilla. Inva-wc:t sijaitsevat ala-aulassa ja musiikkiosastolla. Kirjastolla on myös pyörätuoli ja rollaattori asiakkaiden käyttöön.

Tilaisuus lähetetään mahdollisesti suorana (ei koske työpajaosuutta). Mahdollisesta striimauksesta ja teksitetystä tallenteesta tiedotetaan myöhemmin.

Huom. Tilaisuuteen on ilmoittautuminen, sillä tilaisuudessa on maksimimäärä osallistujille. Viimeinen ilmoittautumispäivä on torstai 17.3. Linkki ilmoittautumislomakkeeseen: bit.ly/Kuopion-tyopaja.

Kulttuurihyvinvointia ikäihmisille -hanke (8/2021–12/2022) on STM:n rahoittama ja Taiteen edistämiskeskuksen koordinoima yhteishanke, jossa Kulttuuria kaikille -palvelun hankekumppaneina ovat Aili-verkosto ja Teatterikeskus. Hankkeen tarkoituksena on tunnistaa ja madaltaa ikäihmisten kulttuuriosallistumisen esteitä sekä löytää keinoja, joilla saadaan ikäihmiset kulttuurin pariin.

Kulttuuria kaikille -palvelu keskittyy hankkeessa edistämään Kaikukortti-toiminnan avulla tiukassa taloudellisessa tilanteessa olevien ikäihmisten yhdenvertaista kulttuuriin osallistumista ja kulttuurihyvinvointia. Kaikukortti-toiminta voi osaltaan auttaa sote- ja hyte- ja kulttuuritoimijoiden välisen yhteistyön rakentamisessa. Lisäksi hanke luo pohjaa valtakunnalliselle kulttuurihyvinvoinnin kehittämisen toimintamallille, joka on suunnattu ikäihmisille.

Ystävällisin terveisin

Mira Haataja, hankejohtaja, erityisasiantuntija, Kulttuuria kaikille -palvelu, , puh. 040 213 6339

 

Kategoriat: Uutiset, Yleinen
© 2024 Kaikukortti
webDesign: Mekanismi »