kaikukortti kuvituskuva

Tekstin koko

Kielivalinta

Kaikukortin jakajat

Kaikukortin jakajalle, kuten sote-toimijalle, uuden järjestelmän käyttöönotto tarkoittaa sitä, että hän syöttää asiakkaan eli kortin haltijan tiedot suoraan Kaikukantaan. Syötettävät tiedot ovat samat kuin aikaisemminkin: kortin tunnus, asiakkaan demografiset tiedot, kuten syntymävuosi, sukupuoli, elämäntilanne jne. Tiedot voi edelleenkin ensin kirjoittaa paperilomakkeelle, mutta on syytä nopeasti siirtää tiedot Kaikukantaan, koska kortti ei toimi lipun hankintatilanteessa, ellei korttia ole syötetty tietokantaan. Myös yhteisökortit on rekisteröitävä Kaikukantaan. Kaikukortin tunnuksen voi lukea myös Kaikukorttiin painetusta Code 39 -viivakoodista, jos Kaikukortin jakajan työasemassa on käytössä viivakoodin lukija. Uutena toimintona tulee kortin voimassaolon muuttaminen. Jos asiakkaan kortin voimassa oloaikaa on tarve jatkaa, ei tarvitse antaa uutta korttia vaan jo jaetun kortin voimassaoloaikaa voi pidentää suoraan Kaikukannassa. Kortin jakaja voi myös merkitä kortin otetuksi pois käytöstä, minkä jälkeen kortti ei ole käytettävissä kulttuuripalveluiden piirissä.

Kirjautuminen: Kaikukortin jakajat kirjautuvat Kaikukantaan osoitteesta: https://kaikukanta.fi/admin

Salasanan vaihtaminen

A. Jos käyttäjätunnuksesi on oikea toimiva sähköpostiosoite, johon sinulla itselläsi on myös pääsy, voit määrittää salasanan itse seuraavasti:

  1. Varmista ensin, että sinulla on pääsy itse sähköpostilaatikkoon, jonka osoitetta käytetään käyttäjätunnuksena. Jos sinulla ei ole pääsyä kyseiseen sähköpostiin, niin et voi vaihtaa salasanaa. Ota tällöin yhteyttä joko sähköpostin omistajaan tai oman alueesi Kaikukortti-vastuuhenkilöön.
  2. Mene osoitteeseen https://kaikukanta.fi/admin/password_reset/
  3. Kirjoita organisaatiosi käyttäjätunnuksena toimiva sähköpostiosoite ja paina ”Nollaa salasanani” -painiketta
  4. Kirjaudu sähköpostiin, johon lähetit kohdassa 2. lähettämäsi nollauspyynnön
  5. Avaa otsikolla ”Kaikukanta salasanan vaihtaminen <>” -lähetetty sähköposti. Huom! Sähköposti on saattanut mennä myös roskapostikansioon (joskus käy niin)
  6. Klikkaa rivin ”Määrittele uusi salasanasi oheisella sivulla:” alapuolella olevaa linkkiä. Linkin pituus voi olla erittäin pitkä, se kuuluu asiaan
  7. Linkistä avautuu uusi sivu, jossa pääset vaihtamaan organisaatiollesi uuden salasanan

B. Jos tunnuksena toimiva sähköpostiosoite on keinotekoinen, niin ota yhteyttä paikalliseen Kaikukortti-vastuuhenkilöön ja pyydä häntä vaihtamaan salasana.

Muista kertoa salasanan vaihdosta kaikille organisaation henkilöille, jotka käyttävät Kaikukantaa.

Ohjeet Kaikukortin rekisteröinnistä Kaikukantaan löytyvät seuraavista linkeistä:

UUSI 2023: Taltioitu Kaikukanta -koulutus Kaikukortin jakajille (elokuu 2023) (ei saavutettava, tekstitys puuttuu)

HUOMIO: Pikaohje Kaikukortin jakajalle (PDF) Päivitetty 13.5.2022

Kaikukanta-ohje Kaikukortin jakajalle [PPTX] päivitetty 19.5.2021

Kaikukanta-ohje Kaikukortin jakajalle [PDF] päivitetty 19.5.2021

Video Kaikukannan käytöstä

© 2023 Kaikukortti
webDesign: Mekanismi »