kaikukortti kuvituskuva

Tekstin koko

Kielivalinta

Kaikukortin jakajat

Kaikukortin jakajalle, kuten sote-toimijalle, uuden järjestelmän käyttöönotto tarkoittaa sitä, että hän syöttää asiakkaan eli kortin haltijan tiedot suoraan Kaikukantaan. Syötettävät tiedot ovat: kortin tunnus, asiakkaan demografiset tiedot, kuten syntymävuosi, sukupuoli, elämäntilanne jne. Tiedot voi edelleenkin ensin kirjoittaa paperilomakkeelle, mutta on syytä nopeasti siirtää tiedot Kaikukantaan, koska kortti ei toimi lipun hankintatilanteessa, ellei korttia ole syötetty tietokantaan. Kaikukortin jakaja rekisteröi itse yhteisökorttinsa Kaikukantaan. Kaikukortin tunnuksen voi lukea myös Kaikukorttiin painetusta Code 39 -viivakoodista, jos Kaikukortin jakajan työasemassa on käytössä viivakoodin lukija.

Kaikukortin jakaja pitää yllä omia tietojaan Kaikukannassa, kuten oman yhteyshenkilön yhteystietoja ja toimipisteen osoitetietoja.

Kirjautuminen: Kaikukortin jakajat kirjautuvat Kaikukantaan osoitteesta: https://kaikukanta.fi/admin

Salasanan vaihtaminen

A. Jos käyttäjätunnuksesi on oikea toimiva sähköpostiosoite, johon sinulla itselläsi on myös pääsy, voit määrittää salasanan itse seuraavasti:

  1. Varmista ensin, että sinulla on pääsy itse sähköpostilaatikkoon, jonka osoitetta käytetään käyttäjätunnuksena. Jos sinulla ei ole pääsyä kyseiseen sähköpostiin, niin et voi vaihtaa salasanaa. Ota tällöin yhteyttä joko sähköpostin omistajaan tai oman alueesi Kaikukortti-vastuuhenkilöön.
  2. Mene osoitteeseen https://kaikukanta.fi/admin/password_reset/
  3. Kirjoita organisaatiosi käyttäjätunnuksena toimiva sähköpostiosoite ja paina ”Nollaa salasanani” -painiketta
  4. Kirjaudu sähköpostiin, johon lähetit kohdassa 2. lähettämäsi nollauspyynnön
  5. Avaa otsikolla ”Kaikukanta salasanan vaihtaminen <>” -lähetetty sähköposti. Huom! Sähköposti on saattanut mennä myös roskapostikansioon (joskus käy niin)
  6. Klikkaa rivin ”Määrittele uusi salasanasi oheisella sivulla:” alapuolella olevaa linkkiä. Linkin pituus voi olla erittäin pitkä, se kuuluu asiaan
  7. Linkistä avautuu uusi sivu, jossa pääset vaihtamaan organisaatiollesi uuden salasanan

B. Jos tunnuksena toimiva sähköpostiosoite on keinotekoinen, niin ota yhteyttä paikalliseen Kaikukortti-vastuuhenkilöön ja pyydä häntä vaihtamaan salasana.

Muista kertoa salasanan vaihdosta kaikille organisaation henkilöille, jotka käyttävät Kaikukantaa.

Ohjeet Kaikukortin rekisteröinnistä Kaikukantaan löytyvät seuraavista linkeistä:

HUOMIO! UUSIA MATERIAALEJA 2024:

Pikaohje Kaikukortin jakajalle 2024 (PDF) Päivitetty 24.1.2024

Kaikukanta Dashboard-tilastot Kaikukortin jakajalle [PFD] 24.1.2024

Omien tietojen ylläpito Kaikukannassa [PDF] 24.1.2024


Taltioitu Kaikukanta-koulutus Kaikukortin jakajille (tammikuu 2024) (ei saavutettava, tekstitys puuttuu)

 

Video Kaikukannan käytöstä

© 2024 Kaikukortti
webDesign: Mekanismi »