kaikukortti kuvituskuva

Tekstin koko

Kielivalinta

Kaikukanta

Kaikukanta on Kaikukortin tuki- ja kehittämispalvelun ylläpitämä kansallinen Kaikukorttirekisteri, joka otetaan käyttöön vuoden 2021 aikana.

Kaikukortin uuden raportointityökalun ja kansallisen tietokannan eli Kaikukannan tarkoituksena on

  1. vähentää aikaisemmin Kaikukortin tietojen käsittelyssä tapahtuneita päällekkäisiä toimintoja (kuten Excel-tietojen kopiointia)
  2. nopeuttaa Kaikukortin käsittelyyn kuluvaa kokonaisaikaa kulttuuritoimijoiden sekä kortin käyttäjien parissa
  3. lisätä tiedon luotettavuutta, esim uudenmallisen Kaikukortin tunnuksen lukeminen QR-koodin tai Code 39 -viivakoodin avulla
  4. tarjota reaaliaikaiset tilastot, jolloin vanhoja koonti-Exceleitä ei enää tarvita
  5. luoda tekninen alusta, mille voidaan kehittää uusia toimintoja, jotka hyödyttävät kortin jakajia, kulttuuritoimijoita sekä kortin käyttäjiä.
Kaksi Kaikukorttia, joiden kanteen on painettu QR-koodi

Uudenmallinen, QR-koodilla varustettu Kaikukortti

Mitä Kaikukannan käyttö käytännössä tarkoittaa?

Monelle jo Kaikukorttiverkostossa olevalle toimijalle uusi järjestelmä tarkoittaa käytännössä uuden sähköisen lomakkeen käyttöönottoa, joka on toteutettu Kaikukantaan, muuten Kaikukortin käsittelyyn ei tule muutoksia.

Kaikukannan teknisestä toteutuksesta

Kaikukannan vastuuhenkilö ja kortin jakajan käyttöliittymä on toteutettu avoimeen koodiin perustuvassa Django-kehitysympäristössä, itse tietokanta on toteutettu Postgres -relaatiotietokannalla. Kulttuuritoimijan käyttöliittymä on selainpohjainen. Raportoinnin tilastot toteutetaan Metabase -raportointityökalulla. Kaikukantaohjelmisto on selainpohjainen eikä edellytä käyttäjien työasemiin tai mobiililaitteisiin mitään ohjelmisto- tai lisäosa-asennuksia. Vaatimuksena on verkkoyhteys ja kulttuuritoimijalla älypuhelimen tai tabletin kamera, jos QR-koodia halutaan hyödyntää. Kaikukantaohjelmiston on toteuttanut Perfektio Oy.

Kaikukortti-rekisterin tietosuojaseloste:

Tietosuojaseloste

Lisätietoja Kaikukannasta: vs. hankejohtaja Seppo Mallenius,

© 2021 Kaikukortti
webDesign: Mekanismi »