kaikukortti kuvituskuva

Tekstin koko

Kielivalinta

Kaikukortti-kohteet

Kaikukortti-kohteille, kuten kulttuuri- ja liikuntakohteille tai kansalaisopistoille tämä tarkoittaa sitä, että toimija voi lukea Kaikukortin tunnuksen asiakaspalvelutilanteessa käyttämällä työasemaa, älypuhelinta tai tablettia, jossa on nettiyhteys. Kaikukortin tunnus on koodattu myös QR-koodiksi, minkä voi lukea mobiililaitteella tai kannettavalla tietokoneella, jossa on kamera. Kaikukortin tunnuksen voi lukea myös Kaikukorttiin painetusta Code 39 -viivakoodista, jos työasemassa on käytössä viivakoodin lukija. Tunnuksen voi kirjoittaa myös käsin, jos kameraa ei ole tai jos tiedot haluaa syöttää Kaikukantaan jälkikäteen. Kaikukortin käytön kirjaaja näkee samalla käyttöliittymästä myös sen, kuinka monta aikuisten ja lasten lippua tietyn päivän tapahtumaan on Kaikukortilla hankittu, kunhan käytöt on kirjattu Kaikukantaan.

Kirjautuminen: Kaikukorttikohteet (kortin käytön kirjaajat) kirjautuvat Kaikukantaan osoitteesta: https://kaikukanta.fi

Jos jostain syystä Kaikukanta ei ole käytettävissä, niin Kaikukortin käytön voi kirjata lomakkeille, jotka löytyvät kulttuuri/liikuntatoimijoiden perehdytysmateriaaleista ja käytöt voi kirjata Kaikukantaan jälkikäteen.

Salasanan vaihtaminen

A. Jos käyttäjätunnuksesi on oikea toimiva sähköpostiosoite, johon sinulla itselläsi on myös pääsy, voit määrittää salasanan itse seuraavasti:

  1. Varmista ensin, että sinulla on pääsy itse sähköpostilaatikkoon, jonka osoitetta käytetään käyttäjätunnuksena. Jos sinulla ei ole pääsyä kyseiseen sähköpostiin, niin et voi vaihtaa salasanaa. Ota tällöin yhteyttä joko sähköpostin omistajaan tai oman alueesi Kaikukortti-vastuuhenkilöön.
  2. Mene osoitteeseen https://kaikukanta.fi/admin/password_reset/
  3. Kirjoita organisaatiosi käyttäjätunnuksena toimiva sähköpostiosoite ja paina ”Nollaa salasanani” -painiketta
  4. Kirjaudu sähköpostiin, johon lähetit kohdassa 2. lähettämäsi nollauspyynnön
  5. Avaa otsikolla ”Kaikukanta salasanan vaihtaminen <>” -lähetetty sähköposti. Huom! Sähköposti on saattanut mennä myös roskapostikansioon (joskus käy niin)
  6. Klikkaa rivin ”Määrittele uusi salasanasi oheisella sivulla:” alapuolella olevaa linkkiä. Linkin pituus voi olla erittäin pitkä, se kuuluu asiaan
  7. Linkistä avautuu uusi sivu, jossa pääset vaihtamaan organisaatiollesi uuden salasanan

B. Jos tunnuksena toimiva sähköpostiosoite on keinotekoinen, niin ota yhteyttä paikalliseen Kaikukortti-vastuuhenkilöön ja pyydä häntä vaihtamaan salasana.

Muista kertoa salasanan vaihdosta kaikille organisaation henkilöille, jotka käyttävät Kaikukantaa.

HUOM! UUSIA MATERIAALEJA 2024

Pikaohje Kaikukortin käytön kirjaajalle [PDF] 24.1.2024

Kaikukanta Dashboard-tilastot Kaikukortti-kohteelle [PDF] 24.1.2024

Omien tietojen ylläpito Kaikukannassa [PDF] 24.1.2024

Taltioitu Kaikukanta-koulutus Kaikukortti-kohteille (tammikuu 2024) (ei saavutettava, tekstitys puuttuu)

 

Video kortin käytön kirjaamisesta ja siihen liittyvistä poikkeustilanteista (YouTube)

 

© 2024 Kaikukortti
webDesign: Mekanismi »