kaikukortti kuvituskuva

Textens storlek

Språk

Statistik om Kaikukortti

De aktörer som delar ut kort och kultur- och motionsaktörer samlar in information om beviljandet och användningen av Kaikukortti i området. Det samlas in demografiska uppgifter om användarna, till exempel livssituation, ålder och kön. Det samlas dock inte in några mer exakta uppgifter som kan identifiera användaren. Kulturaktörerna antecknar också kortets specifika kod (en bokstavs- och/eller nummerserie) samt huruvida Kaikukortti-innehavaren skaffat biljett för ett eller flera barn. På så sätt får vi information om hur och var kortet har använts. Statistiken ger också information om kortanvändarna, till exempel i vilken livssituation de personer som använt kortet är. Inga användare kan dock identifieras genom uppgifterna. Användarnas anonymitet är en viktig princip för Kaikukortti-verksamheten.

Statistik om Kaikukortti (på finska)

Riksomfattande Kaikukortti-statistik

Året 2019

Enligt statistiken för 2019 delades ut 5 086 Kaikukortti-kort i Finland, varav sammanlagt 1 360 användes. I verkligheten delades och användes betydligt fler kort eftersom statistiken inte innehåller data för alla Kaikukortti-områden. Man deltog i kulturevenemang och medborgarinstitutens kurser 10 027 gånger med Kaikukortti. I siffran 10 027 ingår de 1 834 biljetter som skaffades till barn (Kaikukortti-innehavare kan delta i olika tillställningar tillsammans med sina barn eller barnbarn). OBS! I statistiken innebär en användningsgång en inträdesbiljett, en kursplats eller till och med ett säsongskort till ett medborgarinstitut

Kaikukortti-statistik 2019 (på finska) [DOCX]
Kaikukortti-statistik 2019 (på finska) [PDF]

Året 2018

Statistiken för 2018 avslöjar att det delades ut 4 528 Kaikukortti-kort i Finland, varav sammanlagt 1 261 användes. Man deltog i kulturevenemang och medborgarinstitutens kurser 5 871 gånger med Kaikukortti. I siffran 5 871 ingår de 765 biljetter som skaffades till barn (Kaikukortti-innehavare kan delta i olika tillställningar tillsammans med sina barn eller barnbarn). OBS! I statistiken innebär en användningsgång en inträdesbiljett, en kursplats eller till och med ett säsongskort till ett medborgarinstitut.

Kaikukortti-statistik 2018 (på finska) [DOCX]
Kaikukortti-statistik 2018 (på finska) [PDF]

© 2024 Kaikukortti på svenska
webDesign: Mekanismi »