kaikukortti kuvituskuva

Tekstin koko

Kielivalinta

Kanta-Hämeessä aloitettu Kaikukortti-kokeilu

11.3.2021

Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä. Kanta-Hämeessä Kaikukortti-kokeiluun osallistuu 9 kuntaa ja 56 kohdetta. Kaikukortin tavoitteena on edistää hyvinvointia kulttuurin avulla.

Kaikukortteja voivat saada Kanta-Hämeessä Kaikukortti-verkostoon kuuluvien kuntien sosiaalisen tuen palvelujen asiakkaat, jotka ovat vähintään 16-vuotiaita ja sellaisessa tiukassa taloudellisessa tilanteessa, että maksullisten pääsylippujen hankkiminen ei ole mahdollista.

Kaikukortin haltija voi Kaikukortillaan hankkia maksuttomia pääsylippuja festivaaleille, teatteriin ja konsertteihin sekä ilmoittautua opiskelijaksi kokeilussa mukana oleviin kansalaisopistojen kursseille. Kanta-Hämeessä kokeilussa on mukana myös joitakin liikuntakohteita. Perheelliset voivat Kaikukortilla hankkia maksuttomia pääsylippuja myös omille lapsille ja lastenlapsille samaan tilaisuuteen, johon on itsekin osallistumassa.

Kanta-Hämeen Kaikukortilla pääsee maksutta sisään myös valtakunnallisen verkoston kohteisiin kuten esimerkiksi Kansallisgallerian museoihin Helsingissä. Verkoston muiden alueiden Kaikukorteilla pääsee vastavuoroisesti tutustumaan Kanta-Hämeen kohteisiin.

Kanta-Hämeessä Kaikukortti-toimintaan osallistuvat vuonna 2021 Forssa, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela ja Ypäjä. Toiminta käynnistyi 1.2.2021, minkä jälkeen toiminnassa mukana olevien sosiaalipalvelujen asiakkaalla on mahdollisuus saada henkilökohtainen kortti asiakastapaamisen yhteydessä. Korttien jakamiseen osallistuu Kanta-Hämeessä 16 vähävaraisille tarkoitettua sote-palvelua.

Kaikukortin on kehittänyt Kulttuuria kaikille -palvelu / Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry yhdessä sosiaali- ja terveysalan toimijoiden, kulttuuritoimijoiden ja Kaikukortin käyttäjien kanssa. Kanta-Hämeen Kaikukortin jakajat ja mukana olevat kohteet on lueteltu yhteisellä verkkosivulla: hameenlinna.fi/kaikukortti.

Lisätietoja alueellisilta vastuuhenkilöiltä:

FSHKY (Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä)

Karoliina Kärkkäinen
040 630 4440

Hausjärvi ja Loppi

Mia Pätsi
019 758 6770

Hämeenlinna

Heli Pirkkalainen
040 7425295

Riihimäki

Anna Vesén
040 330 4701

Kategoriat: Uutiset, Yleinen
© 2024 Kaikukortti
webDesign: Mekanismi »