kaikukortti kuvituskuva

Tekstin koko

Kielivalinta

Kaikukortti ja koronarajoitukset

5.5.2021

Korona-aika on hyvin poikkeuksellista ja haastavaa aikaa kulttuuri- ja liikuntatoimijoille. Kaikukortti-toiminta on monin paikoin kokonaan tauolla, koska tapahtumat ovat peruttu ja laitosten ovet ovat kiinni. Koronatilanteen helpottuessa sulut voivat päättyä astettain. Kortinhaltijan on hyvä tietää, että sulkujen päätyttyä Kaikukortti-tarjonta voi olla rajoitettua.

Kulttuuri- ja liikuntatoimijoiden on mahdollista rajata Kaikukortilla hankittavaa tarjontaa korona-aikana. Kaikukortin toimintamallin mukaan kulttuuritoimijalla on mahdollisuus asettaa yläraja Kaikukortin haltijoille per esitys, joka ei saa olla pienempi kuin 5 prosenttia lipuista. Korona-aikana tämän ylärajan voi laskea tarvittaessa 3 prosenttiin, jos tapahtumaan myytävien lippujen määrä tippuu poikkeusjärjestelyjen takia huomattavasti. Tämä poikkeus on hyväksytty Kaikukortin ohjausryhmässä keväällä 2020.Toimintamallissa listatut muut mahdollisuudet asettaa yläraja säilyvät ennallaan. 

Kortinhaltija: Kannattaa seurata oman alueen Kaikukortti-tarjontaa paikallisen Kaikukortti-tiedotuksen kautta tai kysyä suoraan tilannetta kulttuuri- ja liikuntakohteesta.

Kuntatoimija: Kuntaliitto on listannut keinoja, kuinka kunta voi tukea ja tuottaa taidetta ja kulttuuria myös korona-aikana.  

Kategoriat: Uutiset, Yleinen
© 2024 Kaikukortti
webDesign: Mekanismi »