kaikukortti kuvituskuva

Tekstin koko

Kielivalinta

Kaikukannasta on tulossa uusi versio

9.11.2023

Uuden version käyttöönotto vaatii Kaikukortti-verkostossa olevilta toimijoilta toimenpiteitä. Tästä lähetetään erillinen tiedote viimeistään keskiviikkona 15.11.2023

Muutokset Kaikukannan uuteen versioon:

 1. Vastuuhenkilörooli jakautuu kolmeen erilaiseen versioon:
  1. perinteinen vastuuhenkilörooli, joka toimii kuten ennenkin: näkee alueeltaan kaikki tiedot.
  2. sote-vastuuhenkilö: ylläpitää vain jakajaorganisaatioita ja näkee alueensa Kaikukortit.
  3. kulttuuri-vastuuhenkilö: ylläpitää vain Kaikukortti-kohteita ja näkee alueensa Kaikukortti-kirjaukset.

Huom! Kaikki vastuuhenkilöt näkevät edelleen samat yhteenvetotilastot (Dashboard). Kaikukortin jakajilla ja Kaikukortti-kohteilla on edelleen omat Dashboardinsa.

 1. Vastuuhenkilöroolilla ei voi rekisteröidä Kaikukortteja eikä kirjata käyttöjä (editointi onnistuu).
 2. Ainoastaan QR-koodillisia Kaikukortteja voi rekisteröidä ja uusia. Vanhan mallisia Kaikukortteja ei saa jakaa eikä uusia.
 3. Kaikukorttien rekisteröinnissä on nyt omat kenttänsä 1. myöntämispäivämäärälle ja uusimispäivämäärälle.
 4. Toimija-näkymiin on lisätty kuntakohtainen suodatin: toimijoita voi siis hakea kunnittain
 5. Toimija-tietoihin (koskee kaikkia toimijoita, myös vastuuhenkilöitä) on lisätty uusia kenttiä. Toimijoiden on päivitettävä nämä kentät mahdollisimman pian, kun uusi Kaikukanta-versio on julkistettu.
  • toimijan osoitetiedot (Kaikukortin jakajien ja Kaikukortti-kohteiden käyntiosoite).
  • postinumero on pakollinen (kytkee toimijan kunta- ja hyvinvointialuekohtaisiin tilastoihin).
  • toimijan kotisivu URL -kenttä ja saavutettavuus URL.
  • Kaikukortin jakajat ja Kaikukortti-kohteet voivat antaa luvan, että heidän osoitteensa ja kotisivulinkki julkaistaan valtakunnallisilla Kaikukortti.fi -sivustolla
  • Toimijan yhteyshenkilön tiedot (nimi ja sähköpostiosoite) ovat pakollisia. Jokainen toimija ylläpitää tätä tietoa itse, kun yhteyshenkilö vaihtuu. Yhteyshenkilötietoa käytetään ainoastaan sisäiseen yhteydenpitoon, esimerkiksi Kaikukortti-alueen vastuuhenkilöiden ja toimijoiden väliseen viestintään.
  • Kaikki toimijat (vastuuhenkilöt, Kaikukortin jakajat ja Kaikukortti-kohteet) voivat liittyä Kaikukeskuksen sähköpostijakelulistalle Kaikukannan kautta, jolloin Kaikukeskuksen viestit ja tiedotteet tulevat toimijan ilmoittaman yhteyshenkilön sähköpostiin.
 6. Vastuuhenkilö voi listata oman alueensa toimijoiden tiedot yhteyshenkilöineen Exceliin ja jalostaa tietoja edelleen: vastuuhenkilö voi siis ylläpitää keskitetysti verkostonsa kontakteja Kaikukannassa.
 7. Kaikukortin käytön kirjaukseen on lisätty kentältä tullut toive uudesta palvelupolusta: samalle Kaikukortille voi lisätä uusia kirjauksia suoraan palaamatta alkuun, jossa aikaisemmin on joutunut antamaan Kaikukortin tunnuksen uudestaan.
 8. Kaikukorttien pohjiin ja Kaikukantaan on korjattu teksti ”alle 16-vuotiaiden lasten tai lastenlasten…” -> ”alle 18-vuotiaiden lasten tai lastenlasten…”
 9. Kaikukortin tilastointia varten Kaikukantaan on lisätty hyvinvointialue-kunta-postitoimipaikka -rakenteet ja kaksi toimijoiden luokitteluun tarkoitettua kenttää, joita vain Kaikukeskus voi päivittää.

 

Useampi Kaikukortti-alue on yhdistynyt tai on yhdistymässä lähitulevaisuudessa koko hyvinvointialueen kattavaksi Kaikukortti-alueeksi.  Tämän takia Kaikukortti-alueiden yhteenvetotilastoja eli dashboardeja päivitetään marras-joulukuun aikana, näkymiin lisätään mm. kuntakohtaisia tilastoja.

 

Kategoriat: Uutiset, Yleinen
© 2024 Kaikukortti
webDesign: Mekanismi »