kaikukortti kuvituskuva

Tekstin koko

Kielivalinta

Kaikukannan uuden version ja mobiili-Kaikukortin kehittäminen käynnissä

31.5.2024

Kaikukannan uuden version (Kaikukanta 2.0 ja OmaKaiku) ja mobiili-Kaikukortin ohjelmistotyön kilpailutus saatiin päätökseen huhtikuussa, ja molempien kokonaisuuksien toteutuksen tekee Kisko Labs Oy.

Ohjelmiston toteutus on parhaillaan käynnissä, ja työn valmistumisen määräaika on 31.10.2024. Tämän jälkeen uutta Kaikukantaa, OmaKaikua ja mobiili-Kaikukorttia pilotoidaan sekä käyttäjiä koulutetaan. Virallinen käyttöönotto on suunniteltu tapahtuvaksi tammikuun 2025 alussa.

Kehitettävät ohjelmistot tarjoavat Kaikukannan ja Kaikukortin käyttäjille uusia ominaisuuksia ja vaikuttavat myös Kaikukortin kansalliseen toimintamalliin. Esimerkiksi Kaikukannan käyttäjähallinta monipuolistuu sekä Kaikukortti-toimintamallin sitoumukset voi allekirjoittaa Kaikukannan kautta. Lisäksi Kaikukannan käyttöoikeus ja tietojen näkyvyyssääntöjen määrittely tarkentuvat vastaamaan Kaikukortti-toiminnan yksityisyyden- ja tietosuojan vaatimuksia. Kaikukantaa kehitetään myös helpottamaan viestintää, esimerkiksi Kaikukortti-kohde voi ilmoittaa tapahtuman peruuntumisesta Kaikukortti-asiakkaille.

OmaKaiku-portaali on Kaikukortin käyttäjille suunnattu nettisivusto, josta he halutessaan voivat seurata oman kortin käyttöhistoriaa, tilata automaattiset muistutukset jo varaamistaan tapahtumista sekä antaa luvan viestien lähettämiseen haluamilleen kulttuurikohteille.

Mobiili-Kaikukortti kehitetään vaihtoehdoksi pahvisen kortin tilalle niille käyttäjille, jotka haluavat ottaa käyttöönsä mobiilikortin, jossa on samat tiedot kuin perinteisessä kortissa: QR-koodi, päivämäärätiedot ja lasten lukumäärä. Kortin kautta käyttäjät pääsevät selaamaan OmaKaikua ja saavat halutessaan tiedotuksia sekä muistutuksia mobiililaitteeseensa.

Kaikukanta 2.0:a, OmaKaiku-portaalia ja mobiili-Kaikukorttia kehitetään kahden hankerahoituksen turvin:

Kaikukortti 2.0 -hanke saa avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöstä Kulttuuri- ja luovien alojen uudistumisen rakennetuesta, joka tulee Euroopan unionin NextGenerationEU-elvytysrahoituksesta. Lisätietoa: Kaikukanta 2.0 – tilastointi- ja palautejärjestelmä osallisuuden ja kulttuurihyvinvoinnin edistämiseksi (Kulttuuriakaikille.fi).

Kaikukortti vaikuttaa -hanke saa sosiaali- ja terveysministeriön myöntämää valtionavustusta terveyden edistämisen määrärahasta. Lisätietoa: Kaikukortti vaikuttaa – tietoa kulttuurihyvinvoinnista hyötykäyttöön (Kulttuuriakaikille.fi).

Kategoriat: Uutiset, Yleinen
© 2024 Kaikukortti
webDesign: Mekanismi »