kaikukortti kuvituskuva

Tekstin koko

Kielivalinta

Koronapoikkeukset ja korona-exit

Korona-aika on hyvin poikkeuksellista ja haastavaa aikaa kulttuuri- ja liikuntatoimijoille. Kaikukortti-toiminta on monin paikoin kokonaan tauolla, koska tapahtumat ovat peruttu ja laitosten ovet ovat kiinni tai tapahtumiin on erilaisia koronarajoituksia. Kulttuuri- ja liikuntatoimijoiden on ollut mahdollista rajata Kaikukortilla hankittavaa tarjontaa korona-aikana.

Huom. Aikaa on jatkettu: Osana korona-exitiä Kaikukeskus on päättänyt jatkaa korona-ajan rajoituksia voimassa ainakin 31.5.2023 saakka

Kaikukortin valtakunnallisen toimintamallin mukaan kulttuuritoimijalla on aina mahdollisuus asettaa yläraja Kaikukortin haltijoille per esitys, joka ei saa olla pienempi kuin 5 prosenttia lipuista.

  • Korona-aikana tämän ylärajan voi laskea tarvittaessa 3 prosenttiin, jos tapahtumaan myytävien lippujen määrä tippuu poikkeusjärjestelyjen takia huomattavasti.
    • Esimerkiksi jos esitykseen on tarjolla 50 lippua, vähintään 1–2 lippua tulee olla tarjolla Kaikukortin haltijoille.
  • Lisäksi jos esitys on maksimissaan 30 hengelle, Kaikukortilla hankittavien pääsylippujen ylärajaksi voi asettaa 0–1 paikkaa.
  • Toimintamallissa listatut muut mahdollisuudet asettaa yläraja säilyvät ennallaan.
  • Mikäli kulttuuri- ja liikuntatoimija lähettää suoria lähetyksiä esityksistään ja järjestää vaikkapa etäopastuksia näyttelyihin, kannustamme huomioimaan tarjonnassa myös Kaikukortin haltijoita.

Korona-exit

Koronatilanteen helpottuessa sulut voivat päättyä asteittain. Kortinhaltijan on hyvä tietää, että sulkujen päätyttyä Kaikukortti-tarjonta voi olla rajoitettua vielä myöhemminkin vuonna 2023 niin sanottuna korona-exitissä.

Kaikukortin tuki- ja kehittämispalvelu luo Kaikukortille Korona-exit – suunnitelman vuodelle 2023. Yksi tavoite on käydä neuvotteluita erilaisten rahoittajatahojen kanssa siitä, miten kaikukortti-verkostossa mukana olevia taide- ja kulttuurilaitoksia voidaan tukea – myös taloudellisesti. On tärkeä varmistaa että Kaikukortilla voidaan jatkossakin tukea kortinhaltijoiden kulttuuriosallistumista.

© 2023 Kaikukortti
webDesign: Mekanismi »