kaikukortti kuvituskuva

Tekstin koko

Kielivalinta

Elintapaohjauksen tarkistuslista saatavilla

25.8.2022

Elintapaohjauksen tarkistuslista– työkalu elintapaohjauksen yhdyspintapalvelujen suunnitteluun ja valmisteluun – myös Kaikukortti mukana

Kansanterveyden neuvottelukunnan Rakenteet ja menetelmät -jaoston Elintapaohjauksen työryhmä on laatinut elintapaohjauksen tarkistuslista hyvinvointialueiden valmistelijoille avuksi elintapaohjauksen yhdyspintapalvelujen suunnitteluun ja valmisteluun. 

Uutinen elintapaohjauksen tarkistuslista on julkaistu sosiaali- ja terveysministeriön sivulla.

Listaan on koottu elintapaohjauksen näkökulmasta keskeisiä asioita, joiden olisi hyvä toteutua meneillään olevassa hyvinvointialueiden suunnittelussa ja niiden alkavassa toiminnassa. Listauksen taustalla on sote-uudistuksen alueellisen toimeenpanon tiekartan rakenne yhdyspintapalveluista ja sen rakenne perustuu tiekartan mukaisiin tehtäviin. Listaus konkretisoi tiekartan tehtäviä elintapaohjauksen näkökulmasta. Hyvinvointialueiden valmistelussa on hyvä katsoa, miten kukin elintapaohjauksen sisältö (liikunta, ravitsemus, uniterveys, päihteettömyys ja riippuvuudet sekä kulttuurihyvinvointi) toteutuu. Kun taulukkoa täyttää oman alueen tilanteen mukaisesti, voi nähdä, mitkä asiat ovat jo hyvin valmistelussa ja mihin tulisi kiinnittää huomiota.

Tarkistuslista on valmisteltu Kansanterveyden neuvottelukunnan Rakenteet ja menetelmät -jaoston Elintapaohjauksen työryhmässä. Työryhmä on tehnyt valmistelussa laajaa yhteistyötä eri asiantuntijaryhmien, kuten Liikuntapolitiikan koordinaatioelimen, Valtion ravitsemusneuvottelukunnan sekä Terveyttä ja hyvinvointia edistävä kulttuurihyvinvoinnin yhteistyöryhmä Taiku3:n kanssa, jossa myös Kulttuuria kaikille -palvelulla on ollut edustus.

Elintapaohjauksen tarkistuslista[PDF].

Kategoriat: Uutiset, Yleinen
© 2024 Kaikukortti
webDesign: Mekanismi »