kaikukortti kuvituskuva

Tekstin koko

Kielivalinta

Taide ja kulttuuri kuuluvat jokaiselle kuntalaiselle

17.5.2021

Kulttuuriala yhdenvertaiseksi – tavoitteemme kuntavaaleihin

Taide ja kulttuuri kuuluvat jokaiselle kuntalaiselle. Vahvaa, monipuolista ja monikielistä kulttuurialaa tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan! Tasapainoinen kuntakehitys edellyttää kaikkien pitämistä mukana yhteiskuntaelämässä sen eri osa-alueilla. Etenkin haasteellisina aikoina tarvitaan kulttuuri- ja taidepolitiikkaa, joka turvaa monimuotoisuuden, osallisuuden ja saavutettavuuden.

Kulttuuria kaikille- palvelun tietokortit auttavat yksittäistä kuntalaista, kuntapoliitikkoa ja kuntahallintoa tekemään kulttuuripalveluja jokaisen kuntalaisen parhaaksi. Miten taata yhdenvertainen osallistuminen kulttuuriin, taiteeseen ja sivistykseen? Ihmisen ominaisuudet ja tausta vaikuttavat siihen, millaiset mahdollisuudet hänellä on osallistua kokijana, tekijänä ja vaikuttajana. Näitä ominaisuuksia ovat sukupuoli, seksuaalisuus, terveydentila, vammaisuus, äidinkieli, kulttuurinen tausta, etniset piirteet, taloudellinen tilanne, poliittiset näkemykset tai erilaiset vakaumukset.

Kuntien kulttuuritoimintalain mukaan kuntien tulee edistää kulttuurin ja taiteen yhdenvertaista saatavuutta. Kuntapäättäjiä tukevat ja velvoittavat myös yhdenvertaisuuslaki ja laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta.

Yhdenvertaisuus kunnan kulttuuritoiminnassa:

Kaikukortti on palvelu, jossa tiukassa rahatilanteessa oleva kuntalainen saa maksuttomia pääsylippuja kulttuuri- ja liikuntapalveluihin sekä kurssipaikkoja opistoihin. Se on kevyt ja kustannuksiltaan matala työkalu kuntien ja maakuntien kulttuuri- ja hyte- ja sotealan sekä järjestöjen yhteistyön rakentamiseen ja kehittämiseen. Kaikukortin tuki- ja kehittämispalvelu sijaitsee Kulttuuria kaikille -palvelussa.

Lue lisää vaalitavoitteistamme kuntavaaleihin 2021

Kulttuuriala yhdenvertaiseksi -kuntavaalikortti (kulttuuriakaikille.fi)

Kulttuurihyvinvointia kuntiin Kaikukortilla -kuntavaalikortti (kulttuuriakaikille.fi)

 

#KulttuuriaKaikille #KulturFörAlla #CultureForAll #Kaikukortti

 

Lisätietoja Kaikukortti-toiminnasta:

Mira Haataja

Erityisasiantuntija, saavutettavuus, Kaikukortti

040 213 6339

www.kaikukortti.fi

 

Lisätietoja yhdenvertaisuudesta ja saavutettavuudesta taide- ja kulttuurialalla:

Sari Salovaara

Johtava erityisasiantuntija

puh. 040 931 3958

www.kulttuuriakaikille.fi

Kategoriat: Uutiset, Yleinen
© 2024 Kaikukortti
webDesign: Mekanismi »