kaikukortti kuvituskuva

Tekstin koko

Kielivalinta

Kaikukortti rikkoi sadan kunnan rajan

15.2.2024

Kulttuuri ja liikunta kaikuvat pian sadassa kunnassa Kaikukortilla! Sadas kunta sitoutui mukaan valtakunnalliseen Kaikukortti-toimintaan tammikuussa 2024.

Kunnat pitävät yhdessä hyvinvointialueiden kanssa yllä systeemiä, jossa tiukassa rahatilanteessa olevat sosiaali- ja terveys- sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen palvelujen asiakkaat voivat käyttää kulttuuria ja liikuntapalveluja maksutta.

Kaikukortti tukee myös perheiden yhteistä osallistumista sekä ylisukupolvista kulttuurin kuluttamista. Suomessa oli vuonna 2022 Tilastokeskuksen tilastojen mukaan 730 800 pienituloista ihmistä ja pienituloisissa asuntokunnissa asui 118 900 lasta. Kaikukortti ei tavoita läheskään kaikkia, mutta kortinhaltijoita on tällä hetkellä jo yli 17 500, ja korttia jakavia palveluja yli 500. Vuoden vaihteessa rikkoutui 100 000 Kaikukortin käyttökerran raja. Lapsia on osallistunut kulttuuri- tai liikuntapalveluihin 20 000 kertaa yhdessä vanhempien tai isovanhempien kanssa.

Yli 450 kulttuuri- ja liikuntakohdetta on Kaikukortti-systeemissä mukana toistaiseksi hyvää tahtoaan, joka kertoo kulttuurialan ja mukana olevien liikuntatoimijoiden väkevästä solidaarisuudesta kortin kohderyhmää kohtaan. Tämä kulttuuritoimijoiden arvokas kädenojennus mahdollistaa omalta osaltaan taloudellisesti tiukassa tilanteessa elävien kansalaisten sivistyksellisten oikeuksien toteutumista.

Kaikukeskus kehittää, levittää ja koordinoi Kaikukorttia valtakunnallisesti. Kaikukortti-systeemin yhteiskehittäminen alkoi vuonna 2014. Espoo oli toiminnan 1. pilottikunta vuonna 2015. Kaikukeskus on osa Kulttuuria kaikille -palvelua, jonka tavoitteena on yhdenvertainen ja moninainen kulttuurikenttä. Kulttuuria kaikille -palvelun perusrahoitus tulee opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

www.kaikukortti.fi

Lisätietoa:
Aura Linnapuomi, erityisasiantuntija
Kaikukeskus – Kaikukortin kehittämis- ja tukipalvelu
Kulttuuria kaikille -palvelu
050 931 0576

Seppo Mallenius: ICT-suunnittelija, Kaikukortin tietokanta Kaikukanta ja tilastot
Kaikukeskus – Kaikukortin kehittämis- ja tukipalvelu
Kulttuuria kaikille -palvelu
040 554 4321

 

Kategoriat: Uutiset, Yleinen
© 2024 Kaikukortti
webDesign: Mekanismi »